Bøger / faglitteratur / vejledninger

Elsk ham igen : sådan får I kærligheden tilbage i jeres parforhold


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 8. apr. 2011

Bogen er en hjælp til parforhold, hvor batterierne er ved at være flade. Titlen Elsk ham igen indikerer målgruppen: det er kvinderne i disse parforhold, bogen henvender sig til.

Når kærligheden og magien stille og roligt siver ud af parforholdet på grund af børn, arbejde og dagligdags trivialiteter, sker der ofte det, at en eller begge parter tænder på en anden. Det er en af de faldgruber Ingrid Ann Watson, der navnet til trods er dansk parterterapeut, har meget fokus på i denne bog. Det glade budskab er, at det kan lade sig gøre at genfinde gnisten i parforholdet. Til det har hun 9 guidelines, man kan forsøge sig med. De handler om god kommunikation, åbenhed, ærlighed, kærtegn, anerkendelse, glæde og leg. Bogens tekstbillede er godt opdelt ved underoverskrifter, cases, punktopstillinger og enkelte bokse. Der er megen inspiration og en del opsang til krævende, perfektionistiske kvinder, der ved deres kritik og hakken nedgør deres mænd og dræber kærligheden. Utroskab har forfatteren intet tilovers for.

Der findes i forvejen bøger, som yder hjælp til skrantende parforhold: Den nødvendige samtale i parforholdet, 2006 og Førstehjælp til parforhold, 2009, hvor førstnævnte især fokuserer på kommunikationen, mens sidstnævnte fokuserer på selvværdet.

God gør-det-selv-bog for kvinder i skrantende parforhold. Mit gæt er, at den vil blive omtalt i forskellige medier med efterspørgsel hos os i bibliotekerne til følge.