Bøger / skønlitteratur / roman

Elskede Heidi : krimi


Beskrivelse


Krimi. To piger bliver kidnappet med få dages mellemrum. Fælles for dem er at deres fædre er ansat ved politiet. Hvorfor er der en, der hader politiet så meget og hvor langt vil han gå?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. feb. 2015

Spændende historie med Konrad Simonsen, leder af Drabsafdelingen i København, og hans teams efterforskning af nogle mord, som kommer meget tæt på. For alle, der følger med i serien med Konrad Simonsen og for dem, som kan lide politikrimier.

Søskendeparret Lotte og Søren Hammer er nu nået til den 6. krimi i serien. En pige bliver kidnappet fra en børnehave, og et par dage senere bliver hun myrdet på en meget bestialsk måde. Kort tid efter bliver endnu en pige kidnappet, men hun overlever. Fælles for de 2 piger er, at de begge er døtre af ansatte i politiet. Er der en, der hader politiet så meget, at han vil ramme politiets ansatte ved at gå efter deres familier? Og hvorfor? Der sker mere endnu, og Konrad Simonsens datter er det endelige mål.

Ud over at være en spændende krimi, er det også en bog om overvågning. Både PETs overvågning, men også de muligheder den nye teknik giver, her eksemplificeret ved en drone på størrelse med en spyflue, som det er muligt at styre hen lige hvor man ønsker det, så privatlivets fred er fortid. Det er en omstændelig historie med mange personer, men jeg synes forfatterne bliver ved med at udvikle sig sprogligt og personerne bliver mere udfoldede med en historie, der hænger godt sammen.

Vi har mange gode danske politiromaner, bl.a. af Jan Thiele, Flemming Jarlskov og selvfølgelig Jussi Adler-Olsen.


Jyllands-posten

d. 6. mar. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. mar. 2015


Berlingske tidende

d. 7. mar. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 7. mar. 2015


Politiken

d. 15. mar. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. mar. 2015