Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Elskede pony


Beskrivelse


Myggen er en splejs på 11 år. Hun elsker heste, og hun knokler for at passe både Santos og sin egen hest Bandit. Men en dag må hun vælge mellem drømmehesten og sin egen trofaste gamle ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2008

af

af

Ulla Møller

d. 26. juni 2008

En sød forside og en spændende bagsidetekst skal nok få de 9-11-årige hesteglade piger der styrer målbevidst mod hylden med hestebøger til at læse denne første del af en ny serie Ponypigen.

Svenske Linn Hallberg er forfatter til flere serier for piger i 8-12-årsalderen, fortrinsvis hestebøger bl.a. bøgerne i serien RAP der har samme illustrator. Senest er serien Hestevenner oversat til dansk. Elskede pony foregår i samme miljø og har samme personkreds som bøgerne i denne serie, men henvender sig til lidt yngre piger. Denne gang er Myggen hovedperson. En 11-årig splejs som elsker heste og ikke mindst Santos der er hendes drømmehest. Hun knokler for at passe både sin egen pony Bandit og Santos, men hun bliver nødt til at vælge. Bogen fortæller ligefremt om glæder og sorger i stalden, om hårdt fysisk arbejde og herlige oplevelser på hesteryg med ture i naturen og træning i ridehuset, om godt kammeratskab og intriger, akkurat som det hører sig til i en rigtig hestebog. Bogen er relativt let at læse med en god åben typografi og mange hovedsætninger, og da lysten ofte driver værket, skal de små hestepiger nok få den læst. De mange søde illustrationer i gråtoner letter læsningen.

Det er nærliggende at sammenligne med forfatterens egne bøger om ponyen Sigge i serien RAP I stil og sværhedsgrad ligner bogen også den danske serie Pjok og Petrine.

En vellykket bog til de yngste hestepiger, når arbejdet med hestene giver tid til at læse.Informationer og udgaver