Bøger / faglitteratur

Elsker du en tyran : derfor gør din partner dig så ulykkelig


Beskrivelse


Råd til at komme ud af et skadeligt og psykisk voldeligt forhold. Forfatteren har selv levet 20 år i et psykisk voldeligt parforhold og arbejder i dag som coach med at hjælpe kvinder i samme situation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 1. apr. 2016

Lær at gennemskue om du lever i et psykisk voldeligt forhold med en manipulerende mand. For voldsramte kvinder og pårørende.

Forfatteren har levet 20 år i et voldeligt parforhold. I dag er hun coach og har brugt de sidste ti år på at hjælpe andre kvinder med at komme ud af deres skadelige forhold til tyranniske mænd. Bogen er delt op i 34 korte kapitler, hvor hun bl.a. fortæller sin personlige historie. Nogle af kapitlerne er lister med fx "7 ting jeg gerne ville have vidst". Først og sidst i bogen inviteres læseren til at kontakte forfatteren for videre arbejde. Bogen er ikke illustreret, men indimellem er der hele sider med et fremhævet citat fra bogen.

Der mangler en rød tråd i kapitlerne, som er sat rodet op og virker lidt tilfældigt anbragte. Sproget er snakkende og kan føles lidt belærende, med mange sætninger der begynder med "du skal lære...". Som læser kan man føle sig lidt talt ned til. Det er dog tydeligt, at forfatteren har beskæftiget sig med psykisk vold i mange år, og ved meget om emnet.

Kvinder der elsker for megetKvinder der lever farligtCharmør og tyran fra 1987 er et bedre bud på selvhjælp til målgruppen. I Kvinder der lever farligt fortæller 5 kvinder om skadelige forhold til mænd med psykopatiske træk, og fortællingerne kommenteres af psykiater Henrik Day Poulsen. I Charmør og tyran gennemgås begrebet psykopati i et lettilgængeligt sprogKvinder der elsker for meget fra 1987 er et bedre bud på selvhjælp til målgruppen. I fortæller 5 kvinder om skadelige forhold til mænd med psykopatiske træk, og fortællingerne kommenteres af psykiater Henrik Day Poulsen. I Charmør og tyran gennemgås begrebet psykopati i et lettilgængeligt sprogKvinder der elsker for meget fra 1987 er et bedre bud på selvhjælp til målgruppen. I Kvinder der lever farligt fortæller 5 kvinder om skadelige forhold til mænd med psykopatiske træk, og fortællingerne kommenteres af psykiater Henrik Day Poulsen. I gennemgås begrebet psykopati i et lettilgængeligt sprog.Informationer og udgaver