Bøger / faglitteratur / biografier

Elsker Pablo, hader Escobar : historien om den berygtede narkobaron fortalt af kvinden, der elskede ham


Beskrivelse


Virginia Vallejo (f. 1949) var i 1983 en berømt tv-personlighed og model, der hovedkulds forelskede sig i Colombias narkokonge Pablo Escobar (1949-1993). Hun beskriver deres stormfulde forhold, der ender med, at hun bliver USA's hovedvidne mod narkokartellerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2017

af

af

Per Månson

d. 12. okt. 2017

Virginia Vallejo er en berømt tv-personlighed, der hovedkulds forelsker sig i Columbias narkokonge Pablo Escobar. Hun beskriver deres stormfulde forhold, der ender med, at hun bliver USA's hovedvidne mod narkokartellerne. For læsere af dramadokumentariske værker.

Hvordan man med uplettet straffeattest og ren samvittighed kan forelske sig i en morder er det store spørgsmål, Virginia Vallejo forsøger at besvare i denne bog. Hun har et on-off-forhold til Escobar i en årrække og er i kontakt med ham fra 1983 og næsten helt op til 1993, hvor han endelig indhentes af myndighederne og bliver skudt. Hun er med i inderkredsen og får et totalt billede af de forbrydelser og uhyrligheder, han og Medellin-kartellet står bag.

Det er en meget latinamerikansk bog med svulstigt sprog og stort drama, men det skjuler ikke en yderst interessant historie om moral og et blodigt kapitel af Columbias historie.

Pablo Escobars liv og endeligt er skildret i Jagten på Pablo, mens Vallejos vinkel ikke er offentliggjort før på dansk.


Politiken

d. 15. nov. 2017

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 15. nov. 2017


Weekendavisen

d. 27. okt. 2017

af

af

Leonora Christina Skov

d. 27. okt. 2017