Bøger / skønlitteratur / roman

Elverblod


Beskrivelse


Fantasy. Witcheren Geralt bringer elverpigen Ciri i sikkerhed på witcherborgen Kaer Morhen. Her oplæres hun i witcher-færdigheder. Men Ciri har andre evner end en witcher normalt har, og mange onde kræfter er ude efter hende.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2019

af

af

Merete Trap

d. 13. maj 2019

"En witcher skal forsvare og redde", således tænker den unge witcher-lærling Ciri i dette 3. bind af serien "Witcheren", som henvender sig til voksne fantasylæsere.

Vi er nået til 3. del af serien om witcheren Geralt, og denne gang står elverpigen Ciri i centrum. Truslen fra Nilfgård lurer stadig, og witcheren Geralt har bragt Ciri i sikkerhed på witcherborgen Kaer Morhen. Her skal Ciri beskyttes og oplæres som witcher. Men det står hurtigt klart at Ciri har flere og andre evner end en normal witcher. En gammel spådom siger, at Ciri kan være dén der har magt til at ændre verden. Er det derfor hun bliver forfulg? Seriens 2 første bind er Det sidste ønskeSkæbnens sværd og Skæbnens sværd. Netflix tager hul på filmatiseringen af serien i 2019Vi er nået til 3. del af serien om witcheren Geralt, og denne gang står elverpigen Ciri i centrum. Truslen fra Nilfgård lurer stadig, og witcheren Geralt har bragt Ciri i sikkerhed på witcherborgen Kaer Morhen. Her skal Ciri beskyttes og oplæres som witcher. Men det står hurtigt klart at Ciri har flere og andre evner end en normal witcher. En gammel spådom siger, at Ciri kan være dén der har magt til at ændre verden. Er det derfor hun bliver forfulg? Seriens 2 første bind er Det sidste ønske og . Netflix tager hul på filmatiseringen af serien i 2019.

Dette er endnu et flot komponeret bind fra Sapkowskis magiske univers. Serien arbejder med de klassiske elementer "de gode mod de onde" og nu også, i kraft af den stærke elverpige Ciri, om den stærke kvinde i en mandsdomineret verden. Fortællingen indeholder mange personer, væsener og mystiske steder, og som læser skal man holde tungen lige i munden, for at få det hele med. Kan man det er der en fed læseoplevelse.

Bogen rummer elementer fra mange, forskellige klassiske fantasy-universer. Meget kan genkendes fra Tolkiens univers, der er en slavisk "Dracula" stemning, og endelig er elverpigen Ciri en slags fantasy-verdenens Ronja Røverdatter.


litteratursiden.dk

d. 16. juli 2019

af

af

Lene Jensen

d. 16. juli 2019

En både spændende og velfortalt fortælling med sort humor og et storslået fantasyunivers som baggrund. I modsætning til de første to bøger om Witcheren Geralt er dette en fortløbende historie. De to f...


Politiken

d. 30. maj 2019

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 30. maj 2019