Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Elvere mod trolde


Beskrivelse


Ebbe laver rollespil med sin SFO. Det er drenge mod piger. Men pigerne vil kysse drengene. Ad! Får Ebbe et ækelt kys?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 8. feb. 2019

Fire bøger i en ny serie om drengen Ebbe og hans venner i SFO'en. Ebbe er bedste venner med Alba, og de to finder en dag en død fugleunge, leger elvere og trolde, er i badeland og prøver at være seje. For de 7-8-årige.

"Ebbe i SFO" er en ny letlæsningsserie for begynderlæseren. "Den lille fugl" er første del i serien, og handler om de to venner Ebbe og Alba. En dag finder de en død fugleunge, som de aftaler at begrave. I "Elver og trolde" leger piger og drenge krig mod hinanden i SFO'en. Det gælder om at finde de andres lejre og få fat i deres flag. I den tredje bog "Er du sej eller ej", er de to venner taget i badeland med SFO'en, og der er kommet en ny rutsjebane. Ebbe lover at prøve den, men han tør ikke, og han tør heller ikke indrømme det. Hvad gør han? I den fjerde bog "Tør du sige lort" handler om at gøre noget sejt. Alba tør sige lort i skolen, og Ebbe prøver at stikke af fra SFO'en. Men er det smart at være sej? Bøgerne har lix 7-8 og lettal 18-19.

Det er en ny lovende letlæsningsserie, som omhandle små hverdagsepisoder i børn liv, og derfor vil de have let ved at identificere sig med personerne i bøgerne. De farverige tegninger underbygger både teksten og stemningen i historierne.

En anden god letlæsningsserie om hverdagsbegivenheder kunne fx være Æblerov.