Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Elverhøj


Beskrivelse


Eventyret om dengang Elverkongen holdt en stor fest for Troldgubben fra Norge og hans to sønner, som kommer for at finde sig en kone. Men det går ikke helt, som de regner med. For 8-12 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2021

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 17. maj 2021

Eventyret om dengang Elverkongen holdt en stor fest for Troldgubben fra Norge og hans to sønner, som kommer for at finde sig en kone. Men det går ikke helt, som de regner med. For 8-12 år.

Tre af H.C. Andersens eventyr udgivet i serien "Mine første eventyr". Eventyrene "Tommelise", "Den flyvende kuffert" og "Elverhøj" er her i let bearbejdede og forkortede udgaver lavet af den samme bearbejder, mens eventyrene er illustrerede af forskellige prisbelønnede illustratorer. Til sidst i bøgerne fortæller de hver især om deres illustrationer og forhold til H.C. Andersens forfatterskab. Bøgerne indeholder også korte historier om ham, fx hans tandproblemer og angst for at være skindød.

Det er fine eventyrbilledbøger, hvor "Tommelise" nok er det, børn kender bedst. Teksten er forkortet og omskrevet, så den er lettere, men uden at den særlige tone er forsvundet. Illustrationerne er smukke og rammer eventyrstemningen godt, men de havde fortjent et lidt større format end 23,5x15,7.

Disse eventyr findes let bearbejdede i den store samling H.C. Andersen - de mest elskede eventyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2004

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 3. nov. 2004

Endnu et bud på en serie, som man kan anvende, når H.C. Andersens fødselsdag skal fejres i april. Forlaget Gullhoj udgiver mange små bøger til formålet. Denne pakke hedder H.C. Andersens eventyr. 3 og består af 10 forskellige bøger, cd samt kopimappe med opgaver og facithæfte. Jeg har haft mulighed for at læse de ti bøger indeholdende 11 mere eller mindre kendte H.C. Andersen-eventyr. Umiddelbart signalerer de små bøger letlæsningsbøger, men de henvender sig til øvede læsere fra 10 år. Lix ml. 17-24,4. Sprogbrugen er rimelig tro mod originalteksterne, hvilket jeg finder godt. Flere steder er anvendt svære ord og ældre begreber, som kræver en forklaring - her vil jeg blot nævne: høstmanøvre, stængede og anseelse. Teksterne, der er sat med en stor åben sats, er inddelt i afsnit. Hver bog er illustreret med 4 helsides illustrationer i farver samt et indbydende omslag. Bagsiden giver et kort citat fra teksten. Titelbladet viser en silhuet af Andersen. Alle eventyr indeholder dyr eller ting med menneskelige egenskaber, og det er i deres skæbner, disse personificeringer, Andersens budskab eller morale befinder sig. Fx hvis man er for fin på den, ender man i rendestenen eller i tagrenden, og driller man, kommer hævnen senere i livet.