Bøger / skønlitteratur / roman

Elvervild


Beskrivelse


Den ph.d studerende Laust tager til den norske vildmark for at finde ufoer og få ro i en sjæl konstant plaget af selvmordstanker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 1. juli 2016

Den ph.d.-studerende Laust tager til den norske vildmark for at finde ufoer, og for at få ro i en sjæl konstant plaget af selvmordstanker. Til læsere af eksistentielle romaner.

Eksistentielle kriser kan komme i mange former. I denne bog udmønter det sig for hovedpersonen Laust i konstante selvmordtanker. Laust er ph.d.-studerende og er mere end almindeligt interesseret i videnskab og det overnaturlige. Det sidste fører ham til at tage på en ekspedition til Norge for at lede efter ufoer. Sammen med fire venner tager han afsted, men udover de konstante selvmordstanker bliver det også til tanker om hans datter og hans eksistens. Bogen er skrevet af Loránd-Levente Pálfi, og er hans debut som romanforfatter.

Pálfi skriver kækt og veloplagt i et præcist og nutidigt sprog. I romanen er der utroligt mange referencer til naturvidenskaben på et meget højt niveau. Det gør at læsning desværre ikke er særligt flydende og man springer de passager over hvor man ikke rigtigt har kendskab til de bagvedliggende referencer. Derfor er bogen på trods af sin korte længde ikke særligt letlæst.

Man kommer til at tænke på Erlend Loes bøger om Doppler, der også søger tilflugt i vildmarken når man læser denne bog, Loe er dog væsentlig sjovere og lettere læst.


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Rikke Schmidt Maltesen

Årg. 31, nr. 2 (2017)