Bøger / faglitteratur / billedværker

Elvis Presley


Beskrivelse


Præsentation og dokumentation i fotografier af de vigtigste begivenheder i rockstjernen Elvis Presleys (1935-1977) liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. nov. 2009

Guf for alle Elvis-fans! Lækker fotobog med rigtig meget billeddokumentation af den store entertainers liv. Kan supplere den øvrige litteratur eller fungere som førstelæsning, inden man kaster sig over de mere uddybende værker.

Marie Clayton har bl.a. skrevet om berømtheder som James Dean, Monroe, Lennon og Beatles, også efter samme koncept som her: righoldigt billedmateriale, det meste ikke offentliggjort før, beskrivende billedtekster og lidt fyldigere kapitelindledninger. Den lækre bog giver en rundvisning i Presleys liv og karriere, fra ung håbefuld gospelsanger over tiden i hæren, de mange film, de store shows, fanhysteri, medicinmisbrug, kvinder, familien og den fortsatte fankultur på residensen Graceland. Kronologisk disponeret og med afsluttende litteraturliste, statistik og udførlig tidstavle. Glittet papir, halvstort format og meget flot billedgengivelse.

Claytons eneste anden bog på dansk er The Beatles (2009/45). Vi har en del Elvis-litteratur i forvejen, denne adskiller sig ved den store mængde sjældent fotomateriale og er ajourført op til 2007 mht. Lisa Marie Presley.

En guldgrube af lækkert billedmateriale, der fortæller om Presleys liv 1935-1977 og hvad der siden er sket i forhold til boet og familien. Kapitelindledninger og billedtekster ledsager de sjældent eller aldrig før publicerede fotos. Den fyldige, om ikke dybtborende skildring af en af pop/rockens tidlige og helt store stjerner vil fryde hans fans og andre med med interesse for 1950-70'ernes popkultur.