Bøger / faglitteratur til børn

EM-helte


Beskrivelse


EM-heltene i fodbold, fra sommeren 2021, bliver her præsenteret sammen med de dramatiske hændelser der også skete under EM 2020. For 7-11-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Boy Olesen

d. 1. okt. 2021

EM-heltene i fodbold, fra sommeren 2021, bliver her præsenteret sammen med de dramatiske hændelser der også skete under EM 2020. For 8-11-årige.

EMs fodbolds-historie præsenteres bl.a. med Danmarks EM-mesterskab i 1992 i Sverige. Der var over 150.000 mennesker der hyldede landsholdet på Rådhuspladsen i København. Der fortælles om Christian Eriksens hjertestop på banen i Danmarks første kamp mod Finland. De nye stjerner på landsholdet, Mikkel Damsgaard, Kasper Dolberg og Joakim Mæhle præsenteres ligesom der om anfører, Simon Kjær, fremhæves hans særlige indsats i forbindelse med Christian Eriksens hjertestop. Danmark kom til semifinalen via sejre over Rusland, Tjekkiet og Wales.

Det er en god, velskrevet og underholdende bog, der på bedste vis fortæller om noget rigtig mange mennesker i Danmark var optaget af i sommeren 2021. Bogen indeholder nogle fremragende farvefotos, der knytter sig tæt til teksten, og som via layoutet er med til at give en god bog. Det virker godt at der løbende gennem bogen er indsat faktabokse, der er med til præcisere nogle af de ting der omtales fx at det var Peter Schmeichel der vogtede målet da vi vandt EM i 1992 og at det nu er hans søn Kasper Schmeichel der er målmand på landsholdet.

Bogen kan relateres til Real Madrid C.F. der også handler om et kendt fodboldhold.