Bøger / faglitteratur til børn

EM i fodbold


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 3. mar. 2020

Bogen handler om det kommende EM i fodbold i 2020, hvor det danske herrelandshold har kvalificeret sig, ligesom bogen giver korte fakta om EM generelt. Let at læse for alle fodboldfans fra 8 år/2.-3. klasse.

Hvert fjerde år afholdes EM i fodbold. Omslaget viser Mathias "Zanka" Jørgensen og Christian Eriksen, der med røde trøjer med teksten "EURO 2020 tilbage til Danmark" signalerer, at de er klar til kampene om pladsen på toppen. Bogen giver i tekst og fotos et historisk indblik i EM fra 1960 til i dag, ligesom vejen til EM 2020 bliver beskrevet med en faktaboks. Bogen udkommer i serien "Faktisk!".

Bogen er højaktuel, idet Danmark deltager fra d. 13. juni. Bogen har, som de øvrige i serien, et lækkert layout. Mange fotos underbygger den letlæste tekst, hvor flere dog genbruges. Der er tekster på fotos, så man kan læse spillernes navne. Teksten står overskueligt på opslagene, og der er tre forklaringer på fagudtryk, der forklares i margin. Børn vil elske at se og læse om de danske spillere, der har haft betydning for dansk fodbold siden 1964. Bogen er en farverig fagbog om EM.

Forfatteren har også skrevet bogen SuperligaenMålmand, der lige er udkommet i samme serie og til samme aldersgruppe. Bogen Målmand er også om fodboldspillereForfatteren har også skrevet bogen Superligaen, der lige er udkommet i samme serie og til samme aldersgruppe. Bogen er også om fodboldspillere.