Bøger / faglitteratur

Embedsmandens verden af i går


Beskrivelse


Elleve beretninger fra mænd, der har været i vidt forskellig offentlig tjeneste. De giver hver deres personlige beretning om, hvordan det var i ministerier og kommuner, forsvaret, folkekirken og den politisk anvendte sektorforskning. Beretningerne strækker sig fra sen-tresserne til årtusindskiftet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2014

af

af

Kent Skov

d. 3. jan. 2014

Bogen er ikke kun interessant som beretninger fra en lukket del af det politiske liv. Derfor er målgruppen nok bredere end de samfundsfagsstuderende, journalister og kollegaer i embedsmandsstanden, som er det primære publikum.

På sin egen utilsigtede måde er denne bog om tidligere topembedsmænds arbejde i statens centrale administration og institutioner, DSB og Postvæsenet m.fl., meget aktuel. De aktuelle sager, hvor ministre og embedsmænd bringer hinanden i situationer, der giver politisk uro, ministerfyringer og ditto embedsmænd giver anledning til øget fokus på den konstruktion, der har været gældende herhjemme i rigtig mange år. Bogen består af elleve interessante historier fra tidligere departements- og kontorchefer, generaldirektører m.v., der var helt centralt placerede i statens administration. Beretningerne giver indblik i, hvordan ministerierne arbejdede internt, og hvor forskellige de var og er. Men de giver også - fordi der er tale om personlige beretninger ikke faktuel historieskrivning - et mere uformelt billede af en række personligheder.

Om samme emne findes Lobbyistens lommebog, Javel, hr. minister : topembedsmænds magt og ministres afmagt og På ministerens vegne : at styre og lede i statens tjeneste.

Beretningerne fra tidligere topembedsmænd om deres virke er interessante historier fra en ellers lukket verden og samtidig gode eksempler på, hvordan også de aktuelle sager om relationen mellem politikere og embedsmænd har udviklet sig.


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2014

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 17. feb. 2014

Ikke mindst i lyset af vor tids ministerskandaler, der trækker spor langt ind i embedsværket, er det interessant at læse en række forhenværende embedsmænds erindringer om en svunden tid. Bidragyderne ...


Kristeligt dagblad

d. 27. jan. 2014

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 27. jan. 2014


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 6 (2014)

af

af

Birgitte Barkholt

Årg. 45, nr. 6 (2014)


Økonomi & politik

Årg. 87, nr. 3 (2014)

af

af

Peter Nedergaard

Årg. 87, nr. 3 (2014)