Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emil fra Lønneberg får sig en hest og andre historier


Beskrivelse


Emil laver skarnstreger, men har også et godt hjerte, og er ganske snedig. Det viser han, da der er markedsdag i Vimmerby, og han gerne vil have en ny hest.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 21. nov. 2012

Velegnet som selvlæsning fra ca. 9 år altså fra ca. 2.-3. klasse.

Endnu en god bog i den gode Læs selv-serie. Sproglig veltilrettelagt, med korte linjer, stor typografi og lange ord med orddelings-prikker. Bogen er meget indbydende, med gedigent bogudstyr og layout. Emil laver ind imellem skarnsstreger, som da han brasede gennem vinduet som en kanonkugle, og der væltede blåbærsuppe ud over det hele, alt sammen fordi Emil skulle prøve at gå med stylter. Fødselsdagsfyrværkeriet for borgmesteren blev kickstartet af mærkelige grunde, så Emil kom i denne periode en del på værkstedet. Emil er også en snedig og klog dreng, som da han på markedet i Vimmerby fik foræret en hest, fordi han lige vidste hvordan han skulle sko en hest og samtidig var en smule småfræk. Da Emil inviterede alle fattiglemmerne til julefrokost på Katholt, viste han stor barmhjertighed, at der så ikke var mad nok til familiejulefrokosten 3. juledag, kostede så bare endnu en tur i værkstedet.

Lige så god og i samme stil som Emil fra Lønneberg laver skarnsstreger og andre historier og Pippi Langstrømpe flytter ind i Villa Villakulla og andre historier, begge i Læs selv-serien.

Godt initiativ fra forlagets side, at sikre læsning af børnebogsklassikerne for selv de yngste. Det er de gode Emil-historier der er valgt, udtrykt i et målrettet sprog, og uden at gå på kompromis med Astrid Lindgrens sprogtone.