Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Emil og Ida fra Lønneberg


Beskrivelse


3 billedbøger om Emil og Ida og deres skarnsstreger. Om Emil, der tager tiggerstaven og går til provstinden for at få penge til fluefangere, om den skarnsstreg, Ida endelig finder ud af at lave og om gildet på Katholt med både sneboldkamp og kysseleg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2009

af

af

Elin Søborg

d. 26. feb. 2009

Denne samlede udgave af de 3 små billedbøger Da lille Ida skulle lave skarnsstreger, 1985, Emils skarnsstreg nr. 325, 1986, og Ingen smalle steder sagde Emil fra Lønneberg, 1986, henvender sig som originalerne til børn fra ca. 4 år og op.

De 3 små, i formatet altså, billedbøger fra midten af 1980'erne er tidligere udgivet samlet, men kun i bogklubudgave i 1991. Her kommer de i Kina Bodenhoffs nyoversættelse og med Björn Bergs oprindelige tegninger i et lidt større format, der gør dem velegnede både til billedbogskrybben og til oplæsningshylden. Historierne om Emil og Ida og deres skarnsstreger forældes ikke uden videre, og det er dejligt, at de nu er her i ny udgave til næste generation.

De større, igen kun formatet, billedbøger om Emil Ham Emil fra Lønneberg, Da Emil skulle trække Lines tand ud, Da Emil hældte dej over sin far og Emil og suppeterrinen kom i en samlet udgave i Ellen Kirks oprindelige oversættelse og Björn Bergs tegninger i 2003.

En ny, samlet udgave af 3 populære billedbøger, der længe har været udsolgt. Det er stadigvæk dejlige historier med stor appel til børn og deres forældre, så her er lejligheden til at få suppleret op.