Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emil og Luna i tivoli


Beskrivelse


Emil og Luna skal i tivoli. Emil vil køre i den ny blå bil. Luna køber en gul ballon, men den flyver væk. Emil kan nå den gule ballon.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. apr. 2009

I serien Lydret ps bliver de to personer Emil og Luna introduceret. Bøgerne er til den allerførste selvstændige frilæsning. Fra 1. klasse/ lix 3,6 - 4/ anvendt 69 % lydrette ord, fra ca. 6 år.

Emil og Luna er bedste venner. Luna har en kano, som Emil kan ro. Emil ror dem ud til en ål i søen. Luna har et net, som hun fanger ålen med. Men ålen er glat, og den slipper fra Emil. Emil og Luna skal i Tivoli. Emil vil køre i den ny blå bil. Luna køber en gul ballon, men den flyver væk. Emil kan nå den gule ballon. Teksterne og illustrationerne spiller fint sammen. Teksten er superlet. Den er sat med 2-3 linjer pr side. De store glade og farverige illustrationer understøtter og udvider bøgernes enkle tekst og handling. Illustrationerne fylder hele opslag. Omslagene viser børnene der ror i kanoen og med lyserød candyfloss i tivoli.

Man kan sammenligne med bøgerne Sif og Søs. De er ligeså enkle og super lette. Jørgen Jensen formår med sine tekster - trods det lave lixtal - at forfatte nogle historier med et humoristisk indhold, der hænger fint sammen.

To små historier, der giver et varmt og kærligt billede af børnenes sammenhold og venskab. Bøger, der er så lette at læse, og som indeholder en sammenhængende historie, kan vi ikke få nok af.