Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Emil og Luna i zoo


Beskrivelse


Der er mange spændende og farlige dyr i Zoo. Men pumaen er nu et af de mest spændende, uanset om den er gul eller brun!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2009

af

af

Vibeke Axelsen

d. 10. sep. 2009

Disse to bøger er fra forlaget lanceret som velegnet til de alleryngste begynderlæsere fra 0. klasse. Bøgerne er i hvert fald til den målgruppe, hvad enten de går i 0., 1. eller i 2. klasse. Fra 6 år.

Forfatteren er velkendt af børnelæsere, og han har gjort det igen: skrevet vedkommende og små sammenhængende historier for de alleryngste læsere. Fulgt af en righoldig og passende mængde af illustrationer i glade farver er de to venner Emil og Luna i disse to små fortællinger dels i zoologisk have og dels i en almindelig have omgivet af planter, drivhus, insekter, solskin, sommer og badebassin. Som illustrationerne viser, bærer historierne præg af venskab og glæde. I Emil og Luna kan rime boltrer de to børn sig med ord og rim - oh hvilken glæde for enhver (dansklærer)! - og i Emil og Luna i zoo ser børnene på mange forskellige dyr og indgår bl.a. et kompromis, om en puma er gul eller brun. Alt sammen yderst realistisk og vedkommende for målgruppen.

Disse to bøger er nr. tre og fire i serien Lydret ps. De ligner i fortællemåde, layout, lix (4,7) og procentdel af lydrette ord (henholdsvis 66% og 69%) de to første: Emil og Luna og Emil og Luna i tivoli.

Fra august 2009 har børnehaveklasserne fået en læseplan, hvor der indgår megen undervisning med bogstaver, lyde og begyndende læsning. Disse to små bøger er rigtig gode "motivatorer" til at så en glæde for læsning i de kommende læsere.