Bøger / faglitteratur

Emilie Meng-mysteriet : pigen der forsvandt


Beskrivelse


Reportagebog om en af de mest omfattende drabssager i nyere tid. Den 17-årig pige, Emilie Meng, forsvinder i 2016 på vej hjem efter en bytur med nogle veninder. Politiets efterforskning gennemgås minutiøst fra dag 1 til dag 1127 efter Emilies forsvinden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2020

af

af

Kent Skov

d. 15. juni 2020

Spændende dokumentarbog om en ung dansk piges forsvinden, der viser sig at være en drabssag. For interesserede i virkelige kriminalsager i Danmark.

Reportagebog om en af de mest opsigtsvækkende nye uopklarede drabssager i Danmark. Den 17-årige Emilie Meng forsvandt på vej hjem fra Korsør station efter en bytur med nogle veninder. En langvarig og omfattende efterforskning, der også involverede mange frivillige, blev igangsat. Sagen udløste markant kritik af Sydsjællands og Lolland-Falster Politis efterforskning og et utilstrækkeligt samarbejde med offentligheden. De to BT-journalister giver en minutiøs kronologisk gennemgang af sagen fra dag 1 til Dag 1127 efter Emilies forsvinden og beskriver undervejs andre lignende sager, hvor mistænkte kunne sættes i forbindelse med drabet på Emilie.

En grundig og medrivende gennemgang af sagen suppleret med indskudte historier, interviews med pårørende og anden efterforskning. Vægten ligger på de tilgængelige oplysninger og det åbne materiale, der foreligger i sagen. De to forfattere har således ikke begivet sig ud i egen efterforskning eller spekulation, men er nøgternt kritiske over for politiets indsats og deres håndtering af sagen over for pårørende og personer, der har været mistænkt undervejs. Det er der kommet en grundig og spændende dokumentarbog ud af.

Uopklarede drabssager har et bredt publikum, fx Maries morder om kvindedrabet i Højbjerg.


Berlingske tidende

d. 29. aug. 2020

af

af

Jakob Genz

d. 29. aug. 2020