Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emmas blod


Beskrivelse


Døde zombier ligger overalt, da obersten, Tom og de andre vender tilbage til militærbasen. Rebecca opdager pludselig, at Emmas blod har en særlig virkning på zombier. Kan hendes blod bruges i bekæmpelsen af zombierne?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 9. feb. 2018

De to sidste bind i serien "Zombie splatter efterskælv". For 9-11-årige med masser af hjernemasse og stinkende zombievæv.

Bekæmpelsen af zombier og bestræbelserne på at finde en medicin mod zombiesyge fortsætter i bindene her. I 5. del er Emma og Rebecca fanget i et mørkt lagerrum med zombier, mens obersten, Johnny og Lisa er taget ud for at lede efter Tom og Martin, der er forulykket i bil. De finder dem, men Martin er blevet bidt af en zombie. I 6. og sidste del opdager Rebecca, at Emmas blod har en særlig virkning på zombier. Kan hendes blod bruges i kampen mod zombier? Bøgerne har blødt omslag, lix 24 og et par sort-hvide illustrationer.

Som titlen på serien lover, er der splat og zombier i bøgerne her, men det er nødvendigt at have læst de forrige bind. Handlingen fortsætter nemlig, hvor sidste bind slutter, og spændingen begrænses, hvis man skal bruge for meget energi på at hitte rede i handlingen og personerne. Handlingen rykker sig ikke så meget i bind 5, men der er fart og spænding i det afsluttende bind.

Nicole Boyle Rødtnes har skrevet en række serier om zombier, som helt sikkert vil fange, læs fx serien "Zombie-jæger", hvor 1. bd. er Sort blod, den serie har sort-hvide illustrationer af Bodil Bang Heinemeier.