Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emmy - dramaqueen i Vestjylland


Beskrivelse


Efter at have hældt sæbe i friluftsbadet bliver Emmy sendt på efterskole langt ude på landet, men til hendes overraskelse falder hun til, får venner og forelsker sig. Og så kommer den næste ulykke...

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2008

af

af

Elin Søborg

d. 26. juni 2008

Dette 4. bind af Emmys dagbøger henvender sig som de tidligere til de ca. 10-13-årige piger, der kan lide at læse alvorlige og humoristiske beskrivelser af deres egen og venindernes dagligdag og tanker. Det er godt at have læst de 3 første, men ikke noget must.

Oven på katastrofen med sæbe i friluftsbadet bliver Emmy sendt på efterskole langt ude på landet, oven i købet en dramaskole, som hun slet ikke har lyst til, men stik mod hendes forventninger falder hun til, får gode venner og forelsker sig i den seje Johan, og så finder man skimmelsvamp i skolen. Emmy fortæller selv lunt og helt nede på gulvet til sin dagbog. Det er dagligdag og genkendelse for de fleste piger, kammeratskab, kliker, jalousi og angst for at dumme sig og endelig en fin forelskelse, alt i Emmys eget ligefremme sprog.

Ligger tæt op ad serier som Ally's liv og Kære dumme dagbog men med baggrund i et dansk miljø. Også Gahrtons og Unenges serier har den samme solidariske indfaldsvinkel til de unge teenageres problemer.

En fin serie for et bredt udsnit af piger. Chick lit for de yngste og i den gode ende af kvalitetsskalaen.