Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emmy - konfirmationshys? : hvem, mig???


Beskrivelse


Emmy skriver dagbog om tiden med konfirmationsforberedelse, konfirmation og andendagstur til Århus. Emmys forventninger til den store dag stemmer ikke altid overens med hendes mors, så hvordan mon det egentlig ender?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. dec. 2011

af

af

Pia Petersen

d. 28. dec. 2011

8. bog i serien om Emmy, som har fået nr. 0, da det er Emmys konfirmationsbog, som hun skrev, før hun begyndte at skrive dagbog. Især for de 10-13-årige piger. Fin forside med guldtryk.

Bogen strækker sig fra d. 31. august, hvor Emmy får bogen af sin mormor, til d. 7. maj året efter, hvor eftergildet (for det holder man i Karleager) bliver afholdt. Den overlapper altså lidt med 1. bog om Emmy, men gør det på en fin måde. I denne bog hører vi om alt det Emmy oplever i forbindelse med at hun skal konfirmeres. Hun går til præst, hun går til gudstjeneste, hun finder konfirmations- og andendagstøj, hun booker alt for dyre lokaler til festen og meget meget mere. Mange ting går galt, men på en måde, så Emmy alligevel får en dejlig dag og nogle gode gaver. Emmy skriver konfirmationsdagbog og det virker troværdigt og overbevisende. Bogen er veldisponeret og flankeret af Sussi Bechs humoristiske tegninger giver den et helstøbt indtryk af en ung piges konfirmationsforberedelser. Den kan fint læses som den første bog i serien, men hvis man allerede har læst de 7 bøger om Emmy, kan man sagtens læse denne som den 8.

Jeg kommer umiddelbart til at tænke på, at Henrik Nilaus' Pinligt!-serien og Line Kyed Knudsens 6 Stella-bøger også vil underholde denne bogs læsere.

God veldisponeret prequel til de 7 eksisterende bøger om Emmy, der giver et fint billede af, hvad man kan komme ud for som ung pige, når man skal konfirmeres. Virkelig velskrevet.


Kristeligt dagblad

d. 29. feb. 2012

af

af

Sara Nørholm

d. 29. feb. 2012


Weekendavisen

d. 2. mar. 2012

af

af

Damian Arguimbau

d. 2. mar. 2012