Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emmy - nu med udvoksning


Beskrivelse


Det er ikke altid nemt at være ung. Emmy får job som barnepige for den frække August. Desuden må hun gennem lange diskussioner med sin mor omkring påklædning til sin fars bryllup.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2009

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 2. juni 2009

Vi er nået til sjette del af Mette Finderups populære serie om Emmy. Bogen henvender sig, ligesom seriens øvrige titler, til 10-13-årige piger. Forsiden signalerer pigebog og vil udover de trofaste fans også tiltrække nye læsere.

Den velanmeldte Mette Finderup er i børnebiblioteket, udover serien om Emmy, kendt fra bl.a. ungdomsbogen Blink samt fantasy-romanerne Dødsgudens løgne og Støvets Land. Det er både forvirrende og pinligt - men også rart at være teenager. Den omsorgsfulde side af Emmy beskrives, fx da hun får job som barnepige og klarer det med bravur, og da hendes far skal giftes, og hun improviserer en tale. Emmy er nået en alder, hvor også store spørgsmål behandles fx venskaber og udseende. Bogen er humoristisk illustreret af Sussi Bech, som vi bl.a. kender fra tegneserien Nofret. Der kan læses mere om Emmy på www.finderup.dk/emmy/.

Serien om Emmy er Bridget Jones i en noget yngre udgave. Desuden minder bogen om Bentons Kære dumme dagbog samt Lotte Svendsens danske tv-serie Max, som dog er med en dansk dreng i hovedrollen.

Vi har at gøre med en super velskrevet bog for en bred målgruppe. Ja tak! til flere bøger om Emmy.