Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Emmy - Tour de France Paris


Beskrivelse


Emmy glæder sig helt vildt til påskeferie i Paris med familien. Det bliver dog en tur med forviklinger og mange oplevelser, der ikke er lige efter turistguiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Tove Delica

d. 26. okt. 2010

Vi er nu nået til 7. del af den populære pigeserie om Emmy, første del Emmy kom i 2006. Her skal Emmy til Paris på påskeferie med sin mor, hendes kæreste og sin storebror. Hun glæder sig helt vildt til ferien, som dog ikke bliver uden forhindringer. Vi hører om turen gennem Emmys dagbogsnotater, og her fortælles om stort og småt med megen humor.

Forfatteren skriver lige ud af landevejen i et flydende og nutidigt sprog, så man tror på, at det er en pige på 14, der skriver. Forældrene er skilt, men det giver ikke problemer, selvom Emmy synes, at moren og kæresten er lige lovlig pinlige, når de krammer offentligt, og når moren uhæmmet folder sig ud i flyveren og på restauranter. Men tonen er gennemgående hjertelig, og forholdet mellem familiemedlemmerne godt. Emmy beretter om familiens besøg i Eiffeltårnet - og sin højdeskræk- middag med levende hummere, loppemarkeder og alle de andre turist-ting, Paris byder på. Beskrivelsen er næsten for omhyggelig og omstændelig, og det bliver ind i mellem kedeligt og meget almindeligt. Humoren redder dog noget, og de skønne tegninger af Sussi Bech lægger også ironi og friskhed til historien.

Serien minder om Gahrtons serier Livet ifølge Rosa og Eva og Adam, og McCombies bøger om Allys liv.

God og anvendelig pigeserie, der dog har mistet noget af pusten og nogle steder bliver for kedelig. Men målgruppen piger fra 11 år kan fint spejle sig i Emmys liv.