Bøger / skønlitteratur / roman

En affære i Paris


Beskrivelse


En engelsk diplomat dør under mystiske omstændigheder i Paris i 1919, hvor statsmænd forsøger at udrede trådene efter Første Verdenskrig. Diplomatens søn, James 'Max' Maxted, vil have sandheden om faderens død frem i lyset og vikler sig ind i en kompliceret affære, hvor venner og fjender til forveksling ligner hinanden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 17. feb. 2015

Der er en fast læserskare til Robert Goddards romaner, som er et miks af velturneret spænding, atmosfærefyldt underholdning og fortidens synder. Denne er ikke blandt hans bedste, så nye læsere kan med fordel begynde et andet sted i forfatterskabet.

Første del af en trilogi, hvor vi er i Paris i 1919. Her er statsmænd samlet for at udrede trådene efter 1. verdenskrig, og en engelsk diplomat dør under mystiske omstændigheder. Man forsøger at dysse sagen ned, men hans søn James "Max" Maxted vil for enhver pris have sandheden frem. Det vil alle andre bestemt ikke, så Max bliver involveret i en affære, der er mere kompliceret end som så. Faktisk er den så kompliceret, at romanen ikke bliver afsluttet eller afrundet, men afbrudt med et "fortsættelse følger.".

Kendere af Robert Goddards bøger vil nok føle sig lidt skuffede over denne. Den er ikke så elementært spændende som de fleste af hans øvrige bøger, og den opleves både omstændelig og lidt langtrukken. Det er ikke nogen dårlig bog, men den holder bare ikke Goddards vanlige standard.

Siden sin debut med Fra billede til billede, har Robert Goddard skrevet omkring en roman om året, og det er blevet til en lang række romaner, hvoraf de fleste har høj underholdningsværdi og en ditto spændingskurve. Denne er en lidt langstrakt affære, men forhåbentlig bliver der rettet op på det i det næste to bind.


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2015

af

af

Line Thorup Vendelbo

d. 6. maj 2015

Klassisk, intelligent Goddard roman, hvor et mystisk dødsfald, dystre familiehemmeligheder og jagten på sandheden filtres ind i hinanden, og hvor intet er som man tror. ’En affære i Paris’ er første d...


Jyllands-posten

d. 3. mar. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. mar. 2015


Politiken

d. 12. mar. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. mar. 2015


Berlingske tidende

d. 28. feb. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 28. feb. 2015


Weekendavisen

d. 6. mar. 2015

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 6. mar. 2015