Bøger / skønlitteratur / roman

En anden kvinde


Beskrivelse


Thriller. Den helt almindelige næsten lidt kedelige Rose arbejder på en politistation i 1920'ernes New York, men hele hendes liv forandres, da hun møder Odalie, som viser hende en helt anden verden med rigdom, mænd og smugkroer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 22. aug. 2013

Først og fremmest henvender bogen sig til læsere med interesse i uforudsigelige thrillers og til dem, der holder af stemningen fra 1920'erne.

Rose Baker lever et helt almindeligt stille liv i 1920'ernes New York, hvor hun arbejder som stenograf på en politistation og bor til leje på et pensionat. Hele hendes liv vendes på hovedet, da Odalie bliver ansat på stationen. Den udadvendte og sexede Odalie kommer helt tydeligt fra en rig baggrund, og Rose bliver hurtigt betaget af hende. De udvikler et venskab, og snart er Rose flyttet ind hos Odalie og lever et noget andet liv med smukke kjoler, mænd og ikke mindst smugkroer. Langsomt bliver betagelsen til en besættelse og samtidig opdager Rose, at Odalie ikke helt er, hvad hun giver sig ud for. Rose er bogens jeg-fortæller, der indimellem lader det skinne igennem, at fortællingen ikke ender lykkeligt. Dette er forfatterens debutroman. Bogen rygtes filmatiseret.

Et andet tidsbillede af USA fra samme periode er Patricia Harmans Jordemoderen fra Hope River, 2013. Roses besættelse af Odalie og afsløringen af en skandale leder tankerne hen på Zoë Hellers Skandalen, 2005.

En uforudsigelig stemningsfyldt thriller fra 1920'ernes New York, hvis slutning bestemt øger bogens læseværdighed.