Bøger / skønlitteratur / digte

En anden måde : ledelsesteoretisk poesi


Beskrivelse


Digte, der utraditionelt søger poesien bagved ledelsesteoretiske begreber og "buzzwords".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. dec. 2012

Henvender sig til en relativ smal målgruppe af læsere, der gerne lader sig udfordre af anderledes lyrik. Måske vil samlingens utraditionelle omdrejningspunkt i ledelsesteori tiltrække ledere og andre professionelle og inspirere i forskellige undervisningssituationer.

Digtsamling med et utraditionelt og interessant emne, ledelsesteori. Forfatteren er cand.mag. i dansk og psykologi, og arbejder som organisationskonsulent og lektor ved Professionshøjskolen University College. At ledelsesteori, som alt menneskeligt i øvrigt, har poetisk kraft, beviser Niels Jægerum i sin debut som digter. De flere end 80 digte med titler er forholdsvis traditionelle i det poetiske udtryk. Det interessante er forfatterens jagt på de billeder og metaforer ledelsesteoretiske begreber og ord skaber. Et aktuelt ledelsesteoretisk buzzword er "U-teori". Her lyder det poetisk så en måske lidt støvet teori får ny poetisk kulør: "med naturlig rytme/ realiser dit U/ dit skabende nærvær/ i prototyper/ hold fast i din performance/ jeg-i-mig/jeg-i-det/jeg-i-nu/ så vender det/ så lærer vi fremtiden i nuet." Så selvfølgelig er der poesi i ledelse, når ledelse er bedst og værst.

Der er ikke andre digtsamlinger med ledelsesteori som fokus. Samlingen er poetisk forholdsvis traditionel, og i udtrykket som mange andre, men samlingens styrke ligger i det utraditionelle fokus.

Fin lille digtsamling med et interessant og utraditionelt omdrejningspunkt. Mest oplagt på større biblioteker med en velassorteret lyrikhylde.