Bøger / skønlitteratur / roman

En bæredygtig død


Beskrivelse


Krimi. Den århusianske politimand Jens Peter Jensen har egentlig ferie, som han skal tilbringe med kæresten Grete, men kan alligevel ikke holde sig fra efterforskningen af mordet på dyrevelfærdsaktivisten Britta Grønbæk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2019

af

af

Per Månson

d. 22. jan. 2019

Den århusianske politimand Jens Peter Jensen har egentlig ferie, som han skal tilbringe med kæresten Grete, men han kan alligevel ikke holde sig fra efterforskningen af mordet på dyrevelfærdsaktivisten Britta Grønbæk. For læsere af lidt gammeldags ublodige krimier.

Jürgen Klahn, der er aktiehandler, debuterede i 2016 med SommerfuglenBrændende kærlighed og udgav samme år Brændende kærlighed. I sidstnævnte mødte Jens Peter Jensen sin gamle skolekammerat Grete, og det er hende, han nu har fået på krogen. Hun skal holde ferie hos ham i Århus, men kan mærke, at drabssagen rykker i hende, og da hun selv er nysgerrig af natur, deltager hun uofficielt i opklaringen. Den fører naturligt til nogle af de personer Britta Grønbæk har generet med sin aktivisme, men også konkurrerende aktivisterJürgen Klahn, der er aktiehandler, debuterede i 2016 med Sommerfuglen og udgav samme år . I sidstnævnte mødte Jens Peter Jensen sin gamle skolekammerat Grete, og det er hende, han nu har fået på krogen. Hun skal holde ferie hos ham i Århus, men kan mærke, at drabssagen rykker i hende, og da hun selv er nysgerrig af natur, deltager hun uofficielt i opklaringen. Den fører naturligt til nogle af de personer Britta Grønbæk har generet med sin aktivisme, men også konkurrerende aktivister.

Det er en stille og rolig krimi med lineær opklaring og i et enkelt, men velskrevet sprog.

For læsere af Ole Høeg, Torben Nielsen, Agatha Christie med flere.