Bøger / faglitteratur / kogebøger

En bid af Malou : intuitiv madlavning


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter på mad til børn. Med fokus på nærvær, hygge og omsorg i og omkring madlavningen og på sund og nærende mad. Med tips til, hvordan man tackler ulvetimen og kræsne børn samt får fokus på samværet omkring maden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 14. nov. 2016

Kogebog til børnefamilier om intuitiv madlavning, nærvær og samvær omkring måltidet. Til forældre med interesse for børn og madlavning.

Intuitiv madlavning handler om kærlighed til sig selv, til maden og til dem, man laver maden sammen med og til. Bogen indeholder forord, hvor forfatteren fortæller om sin mission og bevæggrunde, et afsnit om intuitiv madlavning og praktisk om bogen. Herefter en række opskrifter på sund og nærende mad til børn, bl.a. forskellige typer morgenmad, brød, frokostretter samt aftensmad og et par søde sager. Opskrifterne kan alle laves med et minimalt brug af sukker samt gluten- og laktosefri. Der findes ingen kildeliste. Malou Pedersen er livsstilscoach og har sit eget firma.

Anderledes kogebog med opskrifter på børnemad. Bogen har både fokus på nærvær, hygge og omsorg i og omkring madlavningen og på sund og nærende mad. Bogen indeholder bl.a. tip til, hvordan man tackler ulvetimen og kræsne børn samt får fokus på samværet omkring maden. Opskrifterne er indbydende, enkle og lette at gå til, og intentionen om at bruge sin intuition og mærke sine børns behov er tiltalende. Der er dog ingen konkrete redskaber at arbejde ud fra. Der ligger helt klart meget hjerteblod bag bogen, men den er en smule privat og ukonkret, og der er ingen beskrivelse af forfatterens baggrund for at arbejde med børn og mad.

Ønskebørns yndlingsretter - kys kræsenhed farvel er et godt bud på en anden bog om sund børnemad og fokus på samværet om maden.