Bøger / faglitteratur / kogebøger

En bid af Sydhavsøerne : en hyldest til råvarerne


Beskrivelse


Fire kvinder fra Lolland-Falster præsenterer opskrifter med lokale råvarer som honning, lam og jordbær samt ramsløg og hornfisk. I 18 afsnit behandles de enkelte råvarer med en kort beskrivelse af producenten og et par opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 2. dec. 2008

En flot bog, der vil tiltale folk, der skal besøge Lolland-Falster og omliggende øer og vil gøre brug af de mange lokale råvareproducenter eller blot prøve en række gode opskrifter med lokale produkter og få viden om øernes produktion.

Bogen er en appetitvækkende hyldest til de efterhånden mange små producenter af alle mulige råvarer fra honning til lam og jordbær, også nogle af naturens råvarer er med, fx ramsløg og hornfisk. Fire lokale kvinder har lavet denne flotte og indbydende bog, der både indeholder gode opskrifter og samtidig giver inspiration til at besøge de frodige øer, der nok kan trænge til lidt positiv omtale. Claus Meyer, der selv kommer fra området, har skrevet forord til bogen. Madopskrifterne er lavet af Nethe Plenge, der er madskribent og selvlært kogekone fra Nykøbing Falster. I 18 afsnit behandles de enkelte råvarer med en kort beskrivelse af producenten og et par opskrifter. Alt meget smukt sat op med flotte fotos. Til slut en grundig og omfattende adresseliste over producenter og overnatningsmuligheder.

Kan sammenlignes med andre bladre- og kogebøger fx Skåne og meget mer, 2002, der dog ikke er helt så koncentreret om råvarer og har mere med om egnens historie og restauranter. Denne er koncentreret om de enkelte råvarer.

En flot bog med fine, tilgængelig opskrifter, der også kan bruges udenfor området. Dog mest af lokal interesse eller til brug for folk, der vil besøge øerne. Oplagt at have liggende på lokale hoteller, turistkontorer osv.Informationer og udgaver