Bøger / faglitteratur

En blækspruttes sjæl : en overraskende og sanselig udforskning af bevidsthedens vidunder


Beskrivelse


Følg med under overfladen når naturforskeren undersøger blæksprutternes mærkværdige og dog genkendelige liv. For læsere med en interesse i dyrs indre liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 17. sep. 2020

Følg med under overfladen når naturforskeren undersøger blæksprutternes mærkværdige og dog genkendelige liv. For læsere med en interesse i dyrs indre liv.

Man tænker på undersøiske monstre og gådefulde væsner fra dybet, når der nævnes blæksprutter. Sy Montgomery er naturforsker og forfatter, og begiver sig i denne bog ud på en rejse, for at undersøge blækspruttens væsen. Hun får mulighed for at tilbringe længere tid sammen med blæksprutter, både i fangeskab og i naturen, og gennem disse møder opdager hun bløddyrene som både blide og legesyge. Bogen veksler mellem faktaoplysninger om bløddyrene, dagbogslignende passager og beskrivelser af både de blæksprutter og mennesker som Montgomery omgiver sig med i. Samlet munder det ud i et billede af blæksprutterne som intelligente dyr med personligheder. Sy Montgomery står bag en længere række bøger i det biologiske felt. Denne bog er hendes første bog på dansk.

En kærlighedserklæring til blæksprutter, der vil få læseren til at genoverveje blæksprutteringe. Montgomery fortæller om sprutterne med en kærlighed, der til tider antager helt skønlitterær form. Det er ikke en bog for hårdkogte naturvidenskabslæsere, men derimod en hyggelig og varm omgang naturformidling i den bløde ende.

Blæksprutterne kommer - spis dem!Dyrenes hemmelige liv har et informativt kapitel, men fokuserer ellers mere på blæksprutter som en fødevare. Wohllebens Dyrenes hemmelige liv beskriver også dyr som tænkende og følende væsnerBlæksprutterne kommer - spis dem! har et informativt kapitel, men fokuserer ellers mere på blæksprutter som en fødevare. Wohllebens beskriver også dyr som tænkende og følende væsner.


litteratursiden.dk

d. 26. okt. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 26. okt. 2020

Ærlig og kærlig udforskning af de sært dragende ottearmede skabninger er et fascinerende besøg i fremmede bevidstheder. Mange mennesker føler afsky for blæksprutter, måske hjulpet på vej af historier ...


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2020

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 31. okt. 2020