Bøger / faglitteratur

En blid start : otte enkle redskaber til dig, der vil tæt på dit barn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 17. juni 2013

For vordende og nybagte forældre, der ønsker råd og støtte til en sensitiv vej med barnet de første år.

Forældrefilosofien i bogen bygger på det amerikanske begreb "attachment parenting". Forfatteren er journalist og bygger på sine egne erfaringer som mor til to. Bogen gennemgår otte redskaber, som sætter de værdier i centrum, der er essentielle i "attachment parenting", fx intuition, lydhørhed, kropskontakt, sensitivitet, nærvær og balance. Ud over at introducere et redskab slutter hvert kapitel med et interview med en fagperson med særlig viden inden for det konkrete emne samt nogle citater fra et panel af forældre, der praktiserer det blide, nære forældreskab. Bogen indledes med en kort skitsering af børnesynet og herskende teorier på området gennem tiden. På trods af lidt kontroversielle budskaber, såsom at det er godt at have børnene i sengen, så længe de har behov, kaldet "samsovning", er der intet provokerende eller missionerende over bogen. Hovedbudskabet er: Lyt til din intuition, og forfatteren lægger stor vægt på, at der ikke er én rigtig måde at give sit barn en blid start.

En søgning på "attachment parenting" i Bibliotek.dk giver ingen danske hits. Filosofien lever og leves primært på websider som ifavndanmark.dk og slyngebarn.dk.

Jeg tænker, at denne bog kan være med til at bygge bro mellem de såkaldte "speltmødre" og de "almindelige" mødre, idet den nøgternt, sympatisk og uden dogmer argumenterer godt for sin holdning til det, der ligger alle forældre på sinde. At give deres børn en god start i livet.