Bøger / faglitteratur

En bog om hukommelsen


Beskrivelse


Indblik i hukommelsens verden, hvordan vi husker og hvordan hukommelsen hænger sammen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. okt. 2013

Lettilgængelig og underholdende bog om hukommelsen hos mennesker. Til læsere af populærvidenskabelige bøger om den forunderlige menneskelige hjerne.

Raab er mag. art. med primær uddannelse i litteraturvidenskab og forfatter til den spændende Dyrenes historie. Hjerne Madsen behøver vist ingen særskilt introduktion. De to har et årelangt samarbejde, senest kulminerende i denne bog. Raab (som fører pennen) gør på en underholdende måde og med anekdotiske billeder rede for hvad hukommelsen er for en størrelse, hvordan den fungerer, inklusiv de puds den spiller os, dens udviklingshistorie, sammenhængen med indlæring, og dens betydning for vores planlægning af fremtidig adfærd. Se mere om "hjernemad" på hjernedannelse.dk/om-hjernen og hjernedannelse.wordpress.com/. Henvisning til videnskabelige artikler. God forside.

HjerneForum udgiver årlige temabøger, der formidler forskningsresultater om hjerneforskning. Madsens Dr. Zukaroffs testamente : en bog om menneskehjernen, 2012, og Foers Moonwalk med Einstein : kunsten at huske alt, 2011, vil tiltale målgruppen. Kirks Sådan holder du hjernen i gang, 2009, er god til hukommelsestræning.

Letforståelig og underholdende bog om hukommelsen hos mennesker, som anekdotisk og med henvisning til forskning og forsøg giver et overbliks-billede over hukommelsens betydning hos mennesker.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2013

af

af

Erling Lykke

d. 6. dec. 2013

Populærvidenskabelig formidling af den fineste karat. ’En bog om hukommelse’ skaber overblik over den viden, der i øjeblikket er tilgængelig om hjernen og hukommelsen. “Forestil dig at vågne op en mo...


Politiken

d. 27. dec. 2013

af

af

Svend Brinkmann

d. 27. dec. 2013