Bøger / faglitteratur / essays

En by i Rusland : essays


Beskrivelse


Rejsen, drømmen og forestillingen herom bliver udfordret og udfoldet i essays om rejser med fokus på forskelle og ligheder mellem mennesker og livsvilkår.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 24. mar. 2011

For alle der kan lide at blive konfronteret med nye perspektiver på rejser, natur og personlige oplevelser.

I bogen med den meget sigende titel En by i Rusland, som er en talemåde for noget totalt fremmed og ukendt, fører forfatteren os til Rusland, Shanghai, Sverige og beretter også om hverdagens oplevelser, der kan være lige så uforglemmelige og vigtige. Drevet af rejselængsel begiver han sig alene afsted til det ukendte Rusland uden at kunne sproget. Med sig har han åbenheden, nysgerrigheden og den klassiske dannelse, som perspektiverer de forskelligartede oplevelser og selve det at rejse. Det er både genkendeligt, og alligevel anderledes end han havde forestillet sig. I Shanghai er han bl.a. på Verdensudstillingen og i Sverige bliver vi ført ud i naturen for at iagttage traner og ørne. Også når det gælder oplevelser fra sit eget liv, henter han det essentielle ved eksistens frem. L. Handesten er lektor på SDU, skribent på Kristeligt Dagblad og forfatter til litteraturhistoriske værker.

Indhold og form minder om Ord i Orientekspressen, 2007 af K. Ditlev Jensen.

Rejsen, drømmen og forestillingen herom bliver på forskellig måde udfordret og udfoldet i nogle velproportionerede essays om rejser til Rusland og Shanghai, hvor han fokuserer på forskelle og ligheder mellem mennesker og livsvilkår. Også når han skriver om naturen i Sverige og reflekterer over egne personlige oplevelser, rammer han noget essentielt til glæde for en bred læserskare.


Berlingske tidende

d. 9. aug. 2011

af

af

Jørgen Johansen

d. 9. aug. 2011


Politiken

d. 4. juni 2011

af

af

Christian Graugaard

d. 4. juni 2011


Weekendavisen

d. 15. apr. 2011

af

af

Mette Dalsgaard

d. 15. apr. 2011