Bøger / skønlitteratur / roman

En charmerende mand


Beskrivelse


4 kvinder - 4 hemmeligheder, 1 politiker - 1 giftemål. Da den irske politiker Paddy de Courcy skal giftes, har det særlig betydning for 4 kvinder, som han har været i berøring med i gennem tiden. Langsomt afsløres, hvorfor og hvordan han er blevet den, han er.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 22. sep. 2008

Marian Keyes er en af de mest kendte og læste af chick lit-forfatterne. Hendes navn alene vil sælge denne roman, da hun efterhånden har en omfattende produktion bag sig og et trofast dansk publikum. Denne mursten af en roman har en forside, der vil fange chick lit-læserne og er i samme layout som forfatterens øvrige titler.

Marian Keyes har slået sit navn fast som en chick lit-forfatter i den tunge ende. Dvs. hendes romaner tager fat i emner som alkoholmisbrug og stofmisbrug. Hendes sprog er velfungerende, og hun har i genrens ånd 4 hovedpersoner. 4 kvinder, der hver har et forhold til titelpersonen: Den charmerende mand. Langsomt afdækkes, hvilken virkelighed, der ligger under den glatte politikerfacade og hvilke traumer, de 4 kvinder gemmer på.

Chick lit / city girl romaner / tøsebøger / romaner for solosild. Mange navne for en populær genre for, af og om kvinder. Primært i 30-40'erne. Primært i storbyerne. Primært humoristiske. Keyes' romaner er irske og mindre humoristiske end gennemsnittet.

Ny roman fra den irske dronning af chick lit-romaner. Med et tungere afsæt en fx danske Nynnes dagbog eller britiske Bridget Jones' ditto hører Keyes' romaner til i den mere alvorlige ende af spektret. Stor kvindelig læserskare. Denne vil ikke skuffe fans, da den ligner forfatterens øvrige produktion. Genre- og forfatterskabstypisk forside, fin bagsidetekst. Bred anvendelighed i en genre, der fortsat lever.


litteratursiden.dk

d. 20. okt. 2008

af

af

Rikke Bødker

d. 20. okt. 2008

Verden går i stå for mindst fire kvinder da de hører at Paddy de Courcy skal giftes. De havde alle håbet på at de var den eneste ene. Paddy var en umådelig dejlig mand som havde alt hvad en kvinde ku...


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 20 (2008)

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

Årg. 154, nr. 20 (2008)