Bøger / faglitteratur

En dag mere : skæbnefortællinger fra handlede kvinder i København


Beskrivelse


Forfatteren, der har "Christian Safe House" og har gjort det til sin livsopgave at hjælpe unge handlede piger, fortæller om kampen for at stoppe nutidens slavehandel - såkaldt "human trafficking" - belyst gennem syv kvinders skæbne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2012

af

af

Katja Larsen

d. 6. juni 2012

En dag mere er især anvendelig til læsere af serien Virkelighedens verden; læsere der ønsker at læse om virkeligheden når den er værst, men uden at få det udpenslet.

Mogens Albert Pedersen er daglig leder af Christians Safe House i København og i En dag mere fortæller han, hvordan arbejdet med solgte kvinder fik sin begyndelse, og hvor farligt jobbet er for alle involverede. Christians Safe House hjælper kvinder der er endt i Danmark som ofre for human trafficking. Mogens Albert Pedersen fortæller om, hvordan han har hjulpet syv forskellige kvinder ud af prostitutionsmiljøet og desuden har hjulpet deres familier i hjemlandet, hvilket er en nødvendighed ved frikøb af en solgt kvinde. Sprog og indhold er lettilgængeligt og der gives ikke detaljer om, hvad kvinderne har været udsat for. Desværre kommer man som læser heller ikke rigtigt ind og mærker kvinderne, idet historierne fortælles gennem forfatterens øjne. Desværre skæmmes bogen af en del stavefejl.

Om human trafficking i Danmark er der Maria - købt og solgt, 2009, som beskriver én kvindes skæbne. Derudover er der et par faglitterære bøger om emnet, som beskriver det barske prostitutionsmiljø. Nærværende bog har klart sin berettigelse, idet der ikke er skrevet specielt meget om human trafficking i Danmark.

En bog om et barskt og desværre relevant emne, der dog ikke rigtig går ind og berører læseren. Men som på den anden side, netop derfor kan læses af flere, idet den ikke udpensler kvindernes forfærdelige oplevelser og dermed bliver for meget.


Jyllands-posten

d. 7. juli 2012

af

af

Lone Nørgaard

d. 7. juli 2012


Politiken

d. 28. juni 2012

af

af

Edel Hildebrandt

d. 28. juni 2012