Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En dag skinner solen også på en hunds røv


Beskrivelse


I løbet af en uge i februar beslutter Alma, der læser på universitetet, sig til at forholdet til studiekammeraten Tobias er fremtiden, og samtidig genoplever hun en traumatisk barndom og ungdom.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Henvender sig først og fremmest til de lidt ældre piger i ungdomsgruppen, de ca. 15-18-årige, der foretrækker vedkommende historier med ægte problemer frem for lette, romantiske komedier. Mange af dem efterspørger allerede serien, og omslaget vil umiddelbart tiltale dem.

I løbet af en uge i februar, delt op i klokkeslet, beslutter Alma, der læser antropologi på universitetet, sig til at forholdet til studiekammeraten Tobias er fremtiden, og samtidig genoplever hun en traumatisk barndom og ungdom med en mor, der ikke engang kunne tage ansvar for sig selv og da slet ikke for Alma og lillesøsteren, der ender med at gå totalt i hundene. Der er fine portrætter af både den selvoptagne, promiskuøse mor, den lesbiske veninde Julie, som Alma elsker - bare ikke på den måde, den totalt asociale lillesøster og et kollektiv i Århus, der tager pigerne ind. Og et rammende billede af cafeernes København. Forfatteren debuterede i 2002 med ungdomsromanen Nærmest hinanden.

Romanen passer fint ind i Hjerteseriens række af gode, tidstypiske ungpigeportrætter.

En fin roman, der nok skal ramme sin og seriens målgruppe og give dem en god læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 12. mar. 2007

af

af

Marianne Träff

d. 12. mar. 2007

Sanne Munk Jensen sparker i den grad røv med sin talentfulde roman om Alma, den dejligste og sejeste pige. Hendes opvækst var der ikke mange, der havde overlevet! Søstrene Alma og Amelias barndom er b...


Weekendavisen

d. 16. feb. 2007

af

af

Damian Arguimbau

d. 16. feb. 2007


Berlingske tidende

d. 27. jan. 2007

af

af

Kari Sønsthagen

d. 27. jan. 2007


Børn & bøger

Årg. 60, nr. 3 (2007)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 60, nr. 3 (2007)


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 8 (2007)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 153, nr. 8 (2007)