Bøger / skønlitteratur / roman

En dans med drager


Beskrivelse


Fantasy. Alle vegne er der magtkampe og bitre konflikter blandt seriens centrale personer. Der kommer både nye karakterer og andre vender tilbage i en herlig pærevælling af adelmænd, soldater, skøger, slaver og fredløse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 9. okt. 2013

Både som bogserie, og i særdeleshed i kraft af den efterfølgende tv-serie, er Martins bøger og univers nået langt ud over det gængse fantasy-publikum, og ud til en bredere kreds, der fascineres af karaktererne, intrigerne og Martins fortællingsforløb, hvor man aldrig kan være sikker på om ens ynglingskarakter pludselig dør.

Femte bind af Martins voksen-fantasyserie er ikke et selvstændigt værk. Det er en direkte forsættelse og er derfor bundet op på, at man har læst de foregående bind. I modsætningen til de første tre bøger, men meget lig, det foregående bind, Kragernes rige, så foregår størstedelen af handlingen udenfor den nordlige del af Westeros, som ellers har været hovedomdrejningspunktet hidtil. Vi går altså fra at have været i en beskidt udgave af Ivanhoes og Robin Hoods univers, til at være tættere på 1001 nats eventyr, Beckfords Vathek eller Lovecrafts Dreamlands-historier: Varme, eksotiske steder, med hed ørkenvind, mærkværdige traditioner, underlige madvaner, sære guder og stærkt parfumerede og sminkede mænd og kvinder.

Martins univers er både for fans af historisk højmiddelalder og beskidt og underspillet fantasy. Det ville være oplagt at læse Ivanhoe eller Dronningens beskytter suppleret med de mere eksotiske værker, som jeg nævner i beskrivelsen.

Selv om det femte bind ikke har samme drive som specielt de første to bind i serien, er det dog stadig en udmærket og underholdende bog, som fans af serien sikkert vil sluge med begejstring, og derpå i spænding vente på næste bind.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 19. nov. 2013

Femte bind i den stort anlagte fantasy-serie cementerer forfatterens position som et episk geni. Den ordrige og personspækkede fortælling forener på smukkeste vis de fire forrige bind. I modsætning ti...