Bøger / skønlitteratur / roman

En datters drøm


Beskrivelse


Carolyn var mere knyttet til sin bedstemor end til sin mor Hildemara. Nu gentager historien sig, og Carolyn oplever, at hendes mor tager hendes datter Dawn fra hende. Kan de finde hinanden igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 26. aug. 2011

Til læsere af familieromaner med store følelser og hvor tro, håb og kærlighed altid bærer igennem. Rivers' romaner har et kristent budskab, men En datters drøm vil blive læst ud over denne målgruppe også. Flot forside.

Andet selvstændige bind af serien Martas arv, hvor første bind, En moders håb kom i 2010. I 1954 får den unge mor Hildemara tuberkulose, og under hendes indlæggelse flytter hendes mor ind og sørger for familien. Den 4-årige Carolyn knytter sig til Oma, og dette bånd forbliver til Hildemaras fortrydelse så stærkt, at hun aldrig rigtig genvinder Carolyns fortrolighed. Carolyns bror falder i Vietnam, og selv gør hun oprør mod sine gudfrygtige forældre med afbrudte studier, stoffer, alkohol og en datter født uden barnefader. Historien gentager sig, idet datteren Dawn knytter sig mere til Hildemara end til Carolyn, og Dawn får efterhånden også sit at slås med. Til sidst får mødre og døtre talt ud, for størst af alt er kærligheden. Vel er miljø- og personskildringer forudsigelige, og vel er sproget ikke noget særligt, men det er en velfungerende og underholdende roman, som kan læses rimelig bredt.

Francine Rivers (f. 1947) er nykristen og har sine trofaste læsere. Hendes forfatterskab kan sammenlignes og anvendes på linje med Bodie Thoene.

Velfungerende og underholdende roman om de komplicerede relationer mellem kvinderne gennem flere generationer i en kristen amerikansk familie. Den kan læses bredt, også af læsere, der ellers ikke er til kristne romaner.