Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En del af mig


Beskrivelse


Den stille og indadvendte Camilla bliver veninde med den seje og grænseoverskridende Mia. Mia overtager Camilla mere og mere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 9. jan. 2013

Letlæst ungdomsroman i serien Zoom on. Bogen henvender sig til piger fra 6. klasse (12 år) og kan anvendes til fritidslæsning.

Camilla er ensom i klassen. En dag begynder en ny pige, Mia i klassen. Hun er alt det, som Camilla ikke er - sej, udadvendt og grænseoverskridende. Selv om de er vidt forskellige, får de et slags venindeforhold. Camilla har et ambivalent forhold til Mia, som får hende med til ting, som hun slet ikke har lyst til, men som alligevel tiltrækker hende. Det trapper op til en klassefest hos en af drengene. Camilla drikker voldsomt. Kulminationen kommer næste dag, da Camilla bliver taget i tyveri af en kjole, som Mia har stjålet sammen med hende. Camilla efterlader en blødende vagt, som hun har slået ned med en bøjle. Da hun forlader butikken er hun Mia. Det er en grum historie om en stille og ensom piges kamp med dæmoner. Hun er skadet af en opvækst præget af farens sygdom og forældrenes skilsmisse. Bogen er delt op i 15 korte kapitler. Sproget er stramt og troværdigt. Forside og titel antyder fornemt bogens problematik. Det er forfatterens første ungdomsroman.

Jeg er ikke Jade, 2009 har nogenlunde samme problematik, men er beregnet til lidt ældre læsere.

Selv om den letlæste ungdomsbog ikke er en gyser, er den gyseligt spændende skrevet fra første side. Bogen er svær at lægge fra sig under læsningen - men også bagefter.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 25. feb. 2013

af

af

Karen Porsborg Nielsen

d. 25. feb. 2013