Bøger / faglitteratur

En djævel i den lyse nat : hvem myrdede Stine Geisler?


Beskrivelse


Journalistisk gennemgang af drabet på den 18-årige Stine Geisler i sommeren 1990. Med detaljeret gennemgang af arkivmateriale, aviser og en lang række interviews, samt perspektivering til andre uopklarede kvindemord i samme periode.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2019

af

af

Michael V Jensen

d. 29. mar. 2019

Om mordet på den 18-årige Anne Stine Geisler i 1990. For læsere af true crime-litteratur og for kriminalhistorisk interesserede.

Bogens forfatter er uddannet journalist og det er også den tilgang han har til sagen. Bogen er bygget op af tre hovedafsnit, i hvilke der er små afsnit, der beskriver timerne op til og efter mordet samt flere andre måske/måske ikke relaterede forbrydelser både før og flere år efter forbrydelsen, der fandt sted i juni 1990. Sagen og alle teorierne om selvsamme gennemgås detaljeret og gennem arkivmateriale, samtidige aviser og en lang række interviews fra politifolk, Geislers mor, venner og bekendte peger forfatteren til sidst i bogen på et par mulige gerningsmænd. Bogen er illustreret med fotos fra sagsmappen, pressefotos samt privatfotos.

Bogen er velskrevet, let tilgængelig og hurtig læst. Den er spændende skrevet og man sidder som læser og bliver mere og mere forfærdet over den voldsomme historie, der er godt og levende fortalt. Som læser er man godt orienteret gennem hele bogen, der er overskuelig og flot sat op. Det er en bog der gør indtryk og samtidig giver et godt indblik i efterforskningsarbejdet med en så mystisk sag som denne.

Af nyere true crime bøger kan nævnes Kristian Corfixens SygeplejerskenSagen om AmagermandenMaries morder og Sagen om Amagermanden samt Peer Kaaes Maries morder der også omhandler et uopklaret drabAf nyere true crime bøger kan nævnes Kristian Corfixens Sygeplejersken og samt Peer Kaaes Maries morder der også omhandler et uopklaret drabAf nyere true crime bøger kan nævnes Kristian Corfixens Sygeplejersken og Sagen om Amagermanden samt Peer Kaaes der også omhandler et uopklaret drab.


Berlingske tidende

d. 31. mar. 2019

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 31. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 2. juni 2019

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 2. juni 2019