Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En død mus


Beskrivelse


Ella og Oskar finder en død mus i haven. Ella bliver ked af det. Oskar vil begrave den. Ella vil ikke røre den døde mus. Oskar graver et hul og lægger musen deri. Ella lægger en blomst på graven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. okt. 2014

Lille charmerende og letlæselig bog om to børn, der finder en død mus. Teksten er ikke lydret men målrettet den allerførste læsning fra 0. klasse. Bogens emne er i høj grad relevant at tale med andre om.

Ella og Oskar finder en død mus i haven. Ella bliver ked af det. Oskar vil begrave musen. Ella vil ikke røre den døde mus, så Oskar graver et hul og lægger musen deri. Ella lægger en blomst på graven.

Jørn Jensen og illustratoren Kirsten Raagaard har tidligere begået mange letlæselige titler for målgruppen, der netop er i gang med at knække læsekoden. Felix driller fra samme serie indeholder ligeledes et relevant emne, der er værd at tale med børnene om. Sif, Søs og Mis af Helle Dyhr Fauerholdt er lydret og ligeledes for 6-7-årige.

Bogen har en høj kvalitet i såvel indhold som i illustration. Kirsten Raagards udtryksfulde illustrationer fylder hele opslag, og de udvider den letlæste tekst. Den superkorte tekst på max 2 linier står nederst på opslaget. Bogen anbefales til læsetræning og fælleslæsning, og den lægger i høj grad op til samtale mellem den voksne og barnet. Bogen kommer som én af fire nye titler i serien Mini PS, lettal 6. Teksten er ikke lydret.