Bøger / skønlitteratur / noveller

En duft af lavendel : noveller


Beskrivelse


Noveller, der i en enkel og ligetil fortællestil og med overraskende afslutninger beretter om almindelige menneskers længsler, ensomhed, fortrydelser og uopfyldte forventninger. Bag den fine facade gemmer der sig traumer og frygtlige begivenheder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 22. juli 2011

Spændende nyt for alle litteraturinteresserede, der gerne prøver store udenlandske forfattere. Læsekredse, der er friske på noget helt andet, vil også kunne få mange gode snakke på baggrund af de fremragende skæbnefortællinger.

Hvorfor er Annie Saumont, der fx har modtaget Goncourt-prisen, dog ikke for længst blevet oversat til dansk? Ligeså mærkværdigt det forekommer, ligeså stor er fornøjelsen over, at bibliotekerne så nu kan præsentere en stor novellekunstner, som mange vil glæde sig over at læse. Novellerne er skrevet i en ligetil og prunkløs stil med korte sætninger. Gennem hele historien præsenteres en synsvinkel, som dog vendes 180 grader med det allersidste ord eller den sidste sætning i novellen, og som læser sidder man rystet tilbage, nogle gange dog også med smil på læben. Man har måske nok haft en fornemmelse, men alligevel sætter Saumont med sine små finter sit stød dybt ind med overraskende afslutninger. Novellernes ganske almindelige mennesker lever med ensomhed, fortrydelse, uopfyldte forventninger, moderbindinger, oprørstrang og facader, der endelig ikke må ridses i.

Hos fx Helle Helle kan vi også finde en tilsyneladende ligetil fortælling, men et enkelt ord kan vise, at der er noget helt andet på spil. Den skrivestil er dog yderst raffineret hos Annie Saumont, der kun er oversat med enkelte noveller til forskellige novellesamlinger.

Endnu en overbevisende og spændende bog i forlaget Vandkunstens nye serie med fortællinger. Må Annie Saumont få mange læsere.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 26. sep. 2017

Hverdagens små katastrofer træder ofte overraskende og præcist frem i disse små, tilsyneladende stilfærdige historier fra novellens mester, franske Annie Saumont. Annie Saumont er født i 1927 og døde ...


Weekendavisen

d. 29. juli 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 29. juli 2011


Kristeligt dagblad

d. 28. nov. 2011

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 28. nov. 2011


Information

d. 25. nov. 2011

af

af

Torben Brostrøm

d. 25. nov. 2011


Standart

Årg. 25, nr. 4 (2011)

af

af

Steen Bille Jørgensen

Årg. 25, nr. 4 (2011)