Bøger / faglitteratur / biografier

En fair chance : min kamp for Amerikas middelklasse : erindringer


Beskrivelse


Elizabeth Warrens (f. 1949) livshistorie og samtidig et forsvar for den almindelige amerikaners vilkår i et stadigt mere ulige samfund. Hun er professor og senator og med i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat i 2020.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2020

af

af

Hamide Kara

d. 3. feb. 2020

Elisabeth Warrens' erindringer, en politikers kamp for Amerikas middelklasse. For læsere med interesse for amerikansk politik.

Warren, senator og præsidentkandidat til valget 2020, indleder beskrivelsen af sit liv med opvæksten i en kristen familie med begrænset økonomi. Warren kæmper sig frem, på trods af de ringe kår i barndomshjemmet, uddanner sig til jurist, får etableret et familieliv og kæmper hårdt for at bevare balancen i familie- og arbejdslivet. Som anerkendt Harvard-professor er Warren optaget af sit fag, men også af middelklassens situation. Warren stiller op til senatsvalg i en alder af 62 og markerer allerede dér, at hun vil kæmpe for et mere lige samfund. Over kapitler som "Om at vælge sine kampe", "Konkurskrigene", "Hjælp til de forkerte", "Et kontor for folket" m.fl. beskriver Warren kampen for at alle amerikanske borgere kan få gavn af et mere lige og retfærdigt samfund. Warren skriver: "Men jeg er her for at kæmpe for noget, jeg mener er alt værd: at give hvert eneste af vores børn en fair chance for selv at skabe sig en lovende fremtid fuld af nye opdagelser.".

Erindringerne, som spænder fra barndommen til magtens centrum er interessant og giver en god indføring i amerikansk politik. I lyset af den aktuelle politiske situation med det forestående præsidentvalg i USA vil bogen hurtigt finde vej til lånerne.

Af andre biografier om amerikanske politikere findes fx Hvad skete derTrump bag facadenArven fra min far, Trump bag facaden og Arven fra min farAf andre biografier om amerikanske politikere findes fx Hvad skete der, og Arven fra min farAf andre biografier om amerikanske politikere findes fx Hvad skete der, Trump bag facaden og .


Information

d. 7. feb. 2020

af

af

Ritt Bjerregaard

d. 7. feb. 2020