Bøger / faglitteratur / vejledninger

En fed lejlighed


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 12. okt. 2011

En superanvendelig og inspirerende bog beregnet for alle dem der bor i små lejligheder og står med en lyst til at bygge om, sammenlægge rum, ændre på indretningen eller måske med behov for gode råd til at energitænke eller "støjsikre" sin bolig - så den rent faktisk ender med at blive fed.

Forfatteren er arkitekt med en årelang erfaring indenfor renovering og istandsættelse af lejligheder, og hun har samlet og grupperet en lang række gode råd og forslag vedrørende især små lejligheder i denne flotte bog, der er overskuelig og rigtig godt organiseret. Man kan slå lige ned på det, der er interessant for en selv: fx renovering af badeværelse, køkken, opholdsrum, sammenlægning af to små lejligheder, forslag til indretning, energitænkning og meget, meget mere. Bogen er ikke en gør-det-selv bog, men en inspirator, der hjælper læseren godt på vej til at samle og konkretisere sine ønsker. Fuld af gode råd, forklaringer, planer og oversigter ruster den en til at vælge den rigtige løsning, hvad enten man selv kan udføre den (vær nu realistisk!) eller har brug for en håndværker.

Den er ret unik ved sit fokus på lejlighedens kvaliteter i forbindelse med renovering og ombygning. Hvad angår den praktiske udførelse kan man gå videre til fx Politikens store gør det selv hus og lejlighed og Sæt din lejlighed i stand.

Der sidder mange lejlighedsbeboere og venter på netop denne bog, der kan hjælpe med at kanalisere alle boligdrømmene i en konkret, visuel og konstruktiv retning.


Arkitekten

Årg. 113, nr. 12 (2011)

af

af

Lars Nevald

Årg. 113, nr. 12 (2011)