Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En flænge i himlen


Beskrivelse


16-årige Hazel er dødssyg af kræft. Hun forelsker sig i 17-årige Augustus som ligeledes er kræftsyg. Sammen oplever de deres første forelskelse, inden døden skiller dem.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2012

af

af

Merete Trap

d. 17. sep. 2012

Smuk, rørende og hjertegribende roman om en 16-årig kræftsyg pige. Henvender sig til teenagere fra 15-18 år, som godt kan lide en sørgelig historie. Kan bruges i skolernes ældste klasser i et emne om unge med kræft.

16-årige Hazel Grace er dødssyg af kræft. Hun går i en selvhjælpsgruppe, og her møder hun den 17-årige Augustus. De forelsker sig i hinanden, og Augustus opfylder Hazels største drøm, at møde forfatteren Peter Van Houten, som er bosiddende i Holland. Efter rejsen til Holland afslører Augustus at hans kræftsygdom har spredt sig, og han dør efter et hårdt og kort sygdomsforløb. Hazel er ladt tilbage, stadig dødssyg af kræft, men stærkere pga. kærlighed fra Augustus og sine forældre. Denne lektør måtte hulke sig igennem romanen, som er både hjertegribende og meget smuk. Bogen formidler den styrke og livskraft som et ungt, sygt menneske rummer, uden at den giver illusioner om helbredelse. En fremragende og helt igennem fantastisk roman, om døden, kærligheden og livet. Giver stof til eftertanke. Dette er forfatteren John Greens femte roman.

Kan sammenlignes med En dødssyg ven af Daniel Zimakoff fra 2008, dog med den forskel at der ikke er håb om helbredelse i herværende bog.

Smuk, rørende og hjertegribende roman om unge med kræft. En bog som vil bringe tårerne frem hos enhver, men også skabe stof til eftertanke. Anbefales til alle unge, med kleenex indenfor rækkevidde.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 29. mar. 2016

Letlæst udgave af bestselleren En flænge i himlen fra 2014 for unge.

Den 16-årige kræftsyge Hazel møder Augustus, som også lider af kræft. De oplever gennem få måneder en heftig forelskelse, inden Augustus dør. De er begge optagede af en hollandsk bog, og de når et besøg hos forfatteren i Amsterdam, inden døden skiller dem ad. De deler mange refleksioner over livet og døden og formår at leve i nuet trods deres hårde udsigter.

Bogen har lix 20, og hører til i den svære ende af den letlæste genre. Den er omskrevet, men er meget tro mod forlægget, både hvad handlingen angår, men også bogens lidt distancerede og sarkastiske tone er bibeholdt. Man kan mærke hovedpersonernes mentale forsvar i en let morbid, humoristisk måde at tale og tænke på. Teksten er trykt i relativt store typer, og siderne er opdelt i mindre afsnit, der gør den lettere tilgængelig. Bogen er trods omskrivningen en helstøbt lille roman.

Inden for letlæst-genren udkom sidste år Mit værste år (mp3), som også handlet om et ungt menneske, døden og kærlighed.


litteratursiden.dk

d. 24. sep. 2015

af

af

Jette S. F. Holst

d. 24. sep. 2015

John Green er mesteren indenfor intelligente Young Adult-tårepersere, og En flænge i himlen om et forelsket, kræftramt ungt par kan man ikke læse uden at blive berørt – uanset alder. Selvom En flænge ...


Berlingske tidende

d. 6. okt. 2012

af

af

Merete Reinholt

d. 6. okt. 2012