Bøger / faglitteratur / sygehistorier

En flod skal være i bevægelse : erindringer og samtaler om angst og depression


Beskrivelse


Samtaler om angst og depression mellem Anne Lise Marstrand-Jørgensen (f. 1971) og forskere og eksperter, der arbejder med evidensforskning inden for angst og depression. Marstrand-Jørgensen skildrer samtidigt sit eget liv med depression.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 27. sep. 2018

Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller hjertegribende erindringer fra eget liv med angst og depression, og har samtaler med fageksperter om sindslidelser. For læsere som ønsker at vide mere om hvad det vil sige at lide af angst og depression, og hvordan det kan håndteres.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen var kun 12 år gammel, da hun fik diagnosen depression og blev medicineret. Som 20-årig fik hun at vide af en psykiater, at hun skulle indstille sig på, at være medicineret resten af livet. Det fik Marstrand-Jørgensen til at tage sagen i egen hånd. Hun trappede selv ud af den antidepressive medicin, og påbegyndte alternativ behandling og terapi. Med bogen ønsker hun at dele sine erfaringer og indsigt på området med andre og fortælle, at vi alle må finde vores egen vej og at der er mange flere muligheder, end dem vi finder hos forskellige behandlere. Marstrand-Jørgensen har undervejs i bogen samtaler med forskere og eksperter, som arbejder med evidensforskning indenfor angst og depression.

Hjerteskærende samtaler og ærlig skildring af forfatterens eget liv med angst og depression. En meget rørende bog, som samtidig sagligt og fagligt belyser svære emner og problemstillinger.

Ønsker man at læse en anden bog om børn og voksnes angst og depression, så kan bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre anbefales.


litteratursiden.dk

d. 14. dec. 2018

af

af

Barbara Rugholm

d. 14. dec. 2018

Nuanceret, smuk og opløftende bog om angst og depression. Som blot 12-årig kom Anne Lise Marstrand-Jørgensen i kontakt med det psykiatriske system, fik diagnosen depression og kom i medicinsk behandl...


Ugeskrift for læger [online]

d. 7. jan. 2019

af

af

Anne Lindhardt (f. 1946-04-10)

d. 7. jan. 2019


Kristeligt dagblad

d. 27. okt. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 27. okt. 2018


Weekendavisen

d. 12. okt. 2018

af

af

Heidi Laura

d. 12. okt. 2018