Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En flodhest i huset


Beskrivelse


Pludselig en morgen står der en flodhest på familien Madsens græsplæne - hvilket irriterer deres nabo grænseløst.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2005

af

af

Bo Knudsen

d. 17. juni 2005

Endnu en af Ole Lund Kirkegaards bøger genudgives her i en frisk udgave med farvelagte illustrationer. Fint, for historien er stadig sjov, også selvom det ikke er en af OLK’s allerbedste, og den gamle udgave er uden tvivl slidt. Familien Madsen opdager en morgen, at der står en flodhest i deres have. Naboen brokker sig, og de forsøger at finde flodhestens ejer. Mere sker der egentlig ikke. Men muntert fortalt og dejligt rablende er bogen stadig sjov at læse højt. Her er den udgivet i serien Læs for sjov. Serien hvor forlaget med succes laver billedbøger om til selvlæsningsbøger for læsere, der er kommet over begynderstadiet. Det ser også ud til at fungere her, hvor de få ændringer i teksten mest er noget med at udskifte de længste ord med nogle kortere. Og bogen passer fint ind i serien, hvor alle historierne har en skæv humor, der rammer børn i alle aldre og deres voksne. Oplæsning fra ca. 5 år, selvlæsning fra ca. 8 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Agnete Elkjær Laursen (skole)

d. 18. dec. 2018

Så er der igen en Lund Kirkegård-bog. I den sædvanlige stil og streg, som børn og lærere elsker og ikke ønsker fornyet eller forandret. Ork, mand! / Line opdager en morgen, at der går enflodhest ude på deres græsplæne. Hun hidkalder familien, der ret hurtigt accepterer den. Særlig er faderen begejstret. Den er en god græsslåmaskine. Men der må vel være nogen, der ejer den? Derforcykler familien rundt og spørger, om nogen savner en flodhest. De får den - heldigvis - ikke afsat, og bogen ender med, at den får bad i badekarret, mens begejstrede unger og en vred, forargetnabo-madamme ser til. / Bogen er i stort format. Der er ca. 24 sider. Alle venstresiderne er tekst og højresiderne billede - stregtegning med én farve (orange). Bogen er ret let at læse p.gr.af detenkle, naturlige talesprog. Teksten støttes også godt af tegningerne. Lange sammensatte ord er delt. Trykket er behageligt./Oplæsning for alle fans, selv-læsning fra 4. kl.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Helge Scheuer Nielsen (børn)

d. 18. dec. 2018

En familie vågner op en morgen og finder en flodhest i haven. Hvor den kommer fra, opklares ikke, men dyret giver selvfølgelig anledning til forskellige pudsige episoder. Den lille fortællingslutter med en opfordring til at man også kan ønske sig en flodhest. Forhåbentlig uden at tillægge historien alt for tunge symbolværdier, skal flodhesten vel stå for fantasien og humoren, men udenat det sættes ind i en sammenhæng og uden at man lærer personerne at kende, bliver det lidt fladt. Når dertil kommer, at det er sjovt at en sur nabokone er stor og hendes mand er lille, så erniveauet vist antydet. Bogen reddes af et godt flerfarvet tegnet omslag og enkelte af illustrationerne. Læsealder som de øvrige O.L.K.-bøger.


Aalborg stiftstidende

d. 23. jan. 1979

af

af

Lange

d. 23. jan. 1979


Lands-avisen Aktuelt

d. 17. jan. 1979

af

af

Steffen Larsen

d. 17. jan. 1979


Folkeskolen

årg 96, nr 5 (1979)

af

af

Merete Kristiansen

årg 96, nr 5 (1979)


Berlingske tidende

d. 30. nov. 1978

af

af

Brita Stenstrup

d. 30. nov. 1978


Jyllands-posten

d. 7. dec. 1978

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 7. dec. 1978