Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En forbrydelse


Beskrivelse


Under en ferie på Sardinien med sin tvillingsøster Sofie og deres forældre finder Laurits en bortført dreng i et uhyggeligt skur. Vil det lykkes ham at slippe væk med drengen, inden banden dukker op?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2008

Ny spændende bog på mellemste sværhedsniveau i den populære serie Let-krimi, som henvender sig til piger og drenge fra 4.-5. klasse (10-11 år) til fritidslæsning og læsetræning. Målgruppen vil fanges af den dramatiske forside med den skrækslagne hovedperson og tvillingsøsteren i forgrunden og en hætteklædt mand med gevær i baggrunden.

Den 14-årige Laurits er sammen med sin tvillingsøster Sofie og deres forældre på ferie på Sardinien. Laurits går alene på opdagelse i bjergene, hvor han finder en indespærret dreng i et skur. Under flugt med drengen, bliver han selv fanget af en bande/mafia og spærret inde. Heldigvis finder hans forældre og søster ham og bringer den udhungrede bortførte dreng til hospitalet. Bogen slutter med en efterskrift, der fortæller om virkelighedens mange bortførelser af både børn og voksne. Teksten med forholdsvis stor sats er opdelt i korte kapitler med korte sætninger og mange replikker, hvoraf en del er hovedpersonens indre dialog, hvilket er medvirkende til at holde læseren i åndeløs spænding. Der er ingen illustrationer, men beskrivelserne er så gode, at man sagtens kan danne sine egne billeder.

Bogen er i samme layout og lever også indholdsmæssigt op til de andre bøger i serien.

Spændende bog i den meget populære serie til de krimihungrende piger og drenge fra 4.-5. klasse, som via jeg-fortælleren vil føle sig som deltager i den realistiske og til tider nervepirrende historie.