Bøger / faglitteratur / erindringer

En forfærdelig mand


Beskrivelse


Lars Jensen (f. 1971) fortæller om drabet på sin far, og om sin løbebane fra ungdomskriminel, over flere fængselsophold til medlemsskabet af Hells Angels, og om hvordan han kommer ud af det kriminelle miljø og etablerer en bedemandsforretning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 21. okt. 2013

Til læsere af de barske beskrivelser af rocker- og fængselsmiljøer. Kan nok også være af interesse for de ansatte i kriminalforsorgen og behandlingssystemet generelt.

Lars Jensen var 21 år da han slog sin far ihjel. På det tidspunkt var han allerede en hærdet kriminel med udspring i en miserabel barndom, præget af en voldelig far, der gjorde ham ude af stand til at etablere almindelige sociale forhold. De kriminelle aktiviteter og den voldelig adfærd fortsatte for fuld udblæsning i den efterfølgende 11-årige fængselsperiode. Efter løsladelsen følger man hans forsøg på at leve et normalt liv, fri af gangstermiljøet. Der er ikke mange refleksioner i Lars Jensens selvbiografi, men den er velskrevet og virker stærkt i sin dokumentariske og usentimentale skildring af hans kriminelle løbebane og dens baggrund.

Henrik Madsens Gangster - Brian Sandberg, 2010, og Morten Frichs Kronvidnet om den tidligere HA-rocker Kasper Vetter, er bøger om samme typer kriminelle og med samme målgruppe, men Lars Jensens bog adskiller sig ved ikke at indeholde nogen form for glorificering af miljøet.

Lars Jensen fortælling om sin opvækst og sit liv som kriminel er ikke behagelig læsning og indeholder ikke mange refleksioner, men er på grund af sin autencitet og sin dokumentariske form alligevel elementært spændende og vil appellere til gruppen af læsere af biografier om rockere og andre kriminelle.