Bøger / skønlitteratur / roman

En forskers død


Beskrivelse


Spændingsroman med dokumentarisk baggrund om den danske forfatter Amy, som er bosat i London og graver dybt i sagen om en engelsk våbenkontrollørs mystiske dødsfald. Jagten på en løsning af mysteriet bliver dramatisk og med både internationale politiske og religiøse konflikter, men der bliver også plads til kærligheden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 1. mar. 2010

Læsere med ønske om dramadokumentarisk underholdning og spænding samt Helle Stangerups faste læsere vil især være glade for denne bog, der nok skal blive omtalt og efterspurgt nok til at klare sig uden særlig formidling.

Forfatteren er velkendt og her tager hun udgangspunkt i et kendt og uopklaret mysterium om den engelske våbenkontrollør David Kellys død juli 2003 efter hans afsløring i BBC af forfalskede rapporter om masseødelæggelsesvåben i Irak som baggrund for Englands involvering i Irak-krigen. I romanform følger vi hovedpersonen den danske forfatter Amy bosat i London og hendes efterforskning af sagen i årene efter. Hun fascineres af sagen og graver dybt i den hjulpet af forskellige personer og hvirvles ind i et sindrigt spind med mange aktører og forskellige interesser. Ud over de internationale politiske og religiøse aspekter udvikles et kærlighedstema, så også den del tilgodeses. Historien har potentiale til en international thriller, men den velskrevne roman forløser ikke helt mulighederne, selv om det bliver dramatisk, inden Amy finder en løsning på mysteriet, for fokus holdes ikke stramt nok, og spændingskurven flader lidt ud.

Mysteriet om Kellys død er vist ikke fokus for andre romaner, men overordnet er Irak-krigen, religiøse konflikter samt cover-up af politisk betændte sager. emner i mange spændingsbøger.

Spændingsroman med dokumentarisk baggrund i en international sag om en våbenkontrollørs mystiske død. En velskrevet roman, men intensiteten daler noget undervejs.


Jyllands-posten

d. 16. mar. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 16. mar. 2010


Kristeligt dagblad

d. 16. mar. 2010

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 16. mar. 2010


Information

d. 16. mar. 2010

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 16. mar. 2010


Børsen

d. 16. mar. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 16. mar. 2010